Om Livets pärlor

Mattias ThurfjellJag som skriver här heter Mattias Thurfjell och är präst i Svenska kyrkan sedan 2008. Jag är uppvuxen i EFS (på den tiden en lågkyrkligt bred och tydligt evangelisk missionsrörelse inom Svenska kyrkan), men har rört mig i flera olika kristna samfund och sammanhang under både min tid på akademien och under min tid som präst.

Min första fasta tjänst som präst hade jag på den plats där jag fortfarande bor med min fru och våra tre barn. I den församlingen fick jag upptäcka Frälsarkransen på ett för mig nytt sätt genom en meditationsgemenskap kallad Livets pärlor som funnits i församlingen i flera år före jag kom dit. Under några år fick jag vara något slags vägledare i den gemenskapen (fast självklart var det lika mycket gemenskapen som varsamt vägledde mig). Genom det uppdraget öppnades dörrar som jag innan inte hade tänkt på fanns eller vågat öppna.

Här (och i meditationsgemenskapen i Teda kyrka utanför Enköping som jag nu är en del av) vill jag fortsätta öppna dörrar. Oftast med utgångspunkt i Frälsarkransen, oftast med frågan ”Hur vara kyrka/kristen idag?” i bakhuvudet.

Alla texter här tillhör mig om inget annat anges. Verbum AB hälsar: ”Frälsarkransen är ett skyddat varumärke som tillhör Verbum Förlag AB. Inspiration till denna webbplats, liksom pärlornas betydelse, är hämtad ur boken Frälsarkransen av Martin Lönnebo, utgiven på Verbum Förlag AB.” Jag tillägger att inget företag ska tro att de kan begränsa hur Gud använder glaspärlor eller böner eller tankar eller böcker eller människor. Jag får inspiration från massa håll, men är såklart tacksam att Martin Lönnebo skapade Frälsarkransen. Köp dock gärna Verbums produkter, eller produkter från förlag som Artos, Argument, Libris och Marcus.